10 березня 2007 р.

Міжнародність міста

Львів є дуже гомогенним - дуже українським, дуже словянським і абсолютно відстороненим від впливу іміграції. Так довго не буде. Із зростанням заможності, відкриттям економіки для інвесторів та старінням населення у Львові буде більше людей незвичної зовнішності. Як ми до цього готуємось?

Чому не залучити школи, університети та неурядові організації до покращення культурного розуміння? Чому місто не фінансує заходи спеціально для іноземних студентів (наприклад певні можливості для інтеграції в українське суспільство)? Згодом постануть питання дозволів на роботу для іноземних працівників - чому міській владі не зробити перший корок назустріч і не посприяти створенню чіткої і легкої системи отримання цих дозволів і мати інформаційні матеріали про процес для працівників та працедавців? Інфо-рекламна кампанія із заохочення відкритості та толерантності по відношенню до іноземців або новоприбулих українців. Провести іновативну кампанію, яка б зробила негативне ставлення до іноземців (особливо з Азії та Африки) "немодним", - це дуже актульно для молоді, особливо непрацюючої й схильної до агресії. Або яка б показала львівян десь у Китаї або Африці - щось люди задумались над глобалізацією. Залучити базари, будови, університети та інші місця, де реальна поява іноземців - або де вони вже працюють.

Краще попередити проблему, ніж воювати з наслідками.

3 коментарі:

Анонім сказав...

Na moyu dymly, ce pravulno, scho treba vuxovyvatu mizhkyltyrny tolerantnist v xarakteri ykrajinskoji osobustosti. Odnak ce nemozhluvo zrobutu bez zdorovoji povagu do svojeji naciji ta istoriji. Myzeji e nezaminnum instrymentom dlya tvorennya takoji povagu. Odnak vonu zalushayut, na zhal, bazhatu kraschoho. Ale yak pruvernytu yvagu sponsoriv, inozemnux vidvidyvachiv ta pidrostayuchogo pokolinnnya bez vusokoyakisnux websites?
Tyt stattya pro paraleli v cij sutyaciji mizh Ykrajinoyu ta U.S.A.
education.eastmanhouse.org/blog
Anastasiya Prymovych

volodymyrvorobey сказав...

Дякую за коментар. Лише частина суспільства відвідуватиме музеї або читатиме книжки та відповідно набуватиме поваги до своєї нації цими традиційними засобами. Більшість шукатиме щось більш цікавого, розважального, легшого. Це реальність, яку ігнорують.
Було дійсно цікаво прочитати про радянські правила фотографії - це цікаво, певною мірою дивно і водночас повчально. Саме такі легкі до сприйняття факти здатні заохотити маси до замислення над минулим. Як це можна реалізувати, зокрема звідки має надійти фінансування - це вже інші питання.

Unknown сказав...

Я настільки вдячний Elegantloanfirm за те, що ви допомогли мені отримати кредит у розмірі 600 000,00 доларів США за допомогою кредитного працівника Расса Гаррі, що я вам вічно вдячний. Моє життя перевернулося, мої фінанси влаштувалися, я зараз є власною справою, яку я використовую для піклування про потреби моїх сімей. Я так вам вдячний, містере Русс, і Бог вас благословить. Ви можете зв’язатися з ними за фінансовою допомогою електронною поштою: Elegantloanfirm@hotmail.com для отримання фінансової допомоги.