16 серпня 2004 р.

Сихів - відновлювана енергія, мистецтво і спроба покращити сірість

1. Відновлювана енергія для Сихова та міста
- Багато багатоповерхівок Сихова мають величезна площі, відкриті до прямого сонячного проміння. Можна замінити частину фасадів будинків і замість плитки запровадити сонячні панелі (наприклад такі).
- Проведення освітньої компанії серед дітей та підлітків, оскільки вони можуть руйнувати панелі. Залучити їх до встановлення панелей.
- Встанвити балансовимірювач – великий обліковий пристрій, який би показував, скільки енергії споживається районом і скільки відновлюваної енергії виробляється.
- Спробувати знайти панелі, які можна використувати як поверхню для артистів, - поєднання із зміною дизайну мікрорайону.

- "Сихівські Дахи" – створити програму із зведення спеціальних споруд на дахах мікрорайону для вбудови сонячних панелей або для вітряків. Дахи декількох будинків можуть використовуватись для цього, - створити футуристичні споруди сучасного дизайну. Кожен Сихівський Дах має стати атракцією для туристів. Можливо, панелі можуть зводити сонячне проміння з одну точку – запалення сонячного вогня на Сихові на Купала, наприклад – створити церемонію для цього.
- Залучити місцевих науковців для проведення програми.

2. Дизайн для мешканців
Надавати грошову програму відновлення та перебудови внутрішнього устрію підїздів сихівських будинків. Частину може покривати місто, другу частину – обовязково мешканці будинку. Можлива розстрочка за допомогою банківських кредитів. Відкриття конкурсу на дизайн підїздів. Мешканці зможуть самі обирати той, що їм сподобається найбільше.
Перевага для мешканців (чому вони/ми мають платити) із зміною дизайну зміниться ринкова вартість їхніх квартир. Проводити роботу зі агенціями нерухомості та асоціацією агентів.

2 коментарі:

Анонім сказав...

Питання хороше, пропозиції ще ліпші. Проте існує одна проблема - сихівські будинки мають термін експлуатації близько 60 років, тобто через років 30-40 почтане велика проблема із їх заміною. ТОму раціональніше було б сконцентруватися не так на сонячних панелях, як на тимчасовому відселенні та заміні існуючих панельних на більш витривалі будинки.
Щодо віддавання фасадів митцям - тільки за!

БухийГном сказав...

Сихів треба озеленювати згори..
необхідно винести на дахи контейнери площею декілька квадратних метрів та глибиною 15-30 см;
Заповнити їх субстратом, необов"язково то має бути грунт, його тяжко носити, можна подрібнити та розмочити будівельне сміття (пісок, цегла, скло та цемент рослинам не шкодять), бажано додати трішки добрив, мікроелементів..
Озеленювати можна різними ліанами, такими як плющ, дівочий виноград, лимонник та ін.., вони рівномірно розподілятимуть власну вагу по площі та розростатимуться у той бік, куди їх направити, наприклад на фасад старого порепаного панельного будинку..
Треба вирішити проблему зі зволоженням; але то не біда - маленька дзюрочка в шлангу від водогону і нехай собі капає протягом дня...
Думаю, що так буде дешево, красиво, більш природньо і місцева фауна, птахи і комахи будуть мати додаткові місця для життя..
Буде більше природи, чистіше повітря...............