17 лютого 2007 р.

Дещо до плану транспорту

Хаос з громадським транспортом треба міняти. Для цього потрібен генплан, який певно десь у когось є. Нотатки до плану:
- Звички важко міняти, на це треба буде багато часу - і говорити/говорити/говорити - потрібен план кампанії/пропаганди. Бо не можна щоб зупинки транпорту були скрізь і де завгодно - це бардак, але люди звикли
- Зрозуміло що проїзд рано чи пізно коштуватиме свої 5-6грн. Людям це буде не до вподоби, проте треба пояснити людям, що багато за чим їздити не треба - і потрібно провезти дослідження чому люди їздять у першу чергу. Потрібно позбуватися непотрібних поїздок до податкової, порівняльних поїздок по базарах і тд
- Не треба дивитись лише на ті методи оплати, які впровадили десь у Києві - треба думати ширше. В Україні люблять мобільні - то чому не можна оплатити за проїзд тестовим повідомленням як приклад? Можна порівняти з Японією, Кореєю, Китаєм.
- Тролейбуси та трамваї є екологічно чистим видом транспорту - як зробити наголос саме на ньому?
- Потрібно поширити поїздки на роверах - особливо серед студентів. Які основні маршрути (наприклад з гуртожитків), чи достатньо доріжок та місць для парковок?
- Як змінити структуру власності компаній-перевізників, які немінуче мають зникнути? Їх є доволі багато - як спланувати їхне закриття із одночасним розвитком комунального підприємства-перевізника? З працевлаштуванням водіїв, з їх перенавчанням та перевихованням?
- Чи реально при плануванні транспорту одразу думати про альтернативні види палива для автобусів, наприклад біодизель? Чи ще щось місцеве?
- Як забезпечити стиль, смак та дизайн у громадському транспорті?

Немає коментарів: